TCO e.o.

Start
Omhoog

 

Nieuwtjes 2019

 
   
  Kees Boekel op Assen
ONK OW Cup Procup 1000
Klik hier voor een onboard film en verslag van de race

Het gaat bloedstollend hard
 
  Stuk uit het NHD 23 september

 
 

 

 

 

 


 


 

 

De zon schijnt zaterdagmiddag volop. Toch zijn er boven Julianadorp vaak zwarte wolken zichtbaar.

 

Nee, er staat geen huis in de brand: het zijn de uitlaatgassen van optrekkende trekkers, die elkaar afwisselen tijdens de befaamde trekkertrek. De zesde editie van het Julianadorp Power Festival (JPF) is daardoor niet te missen.

Het spektakel, dat om de twee jaar wordt gehouden in het dorp, trok een massa aan toeschouwers naar het terrein aan de Akkerbouwstraat. ,,Ik zal je eerlijk zeggen dat ik geen idee heb hoe veel het er precies waren. Maar ik denk niet dat er ooit meer mensen zijn gekomen. Waarschijnlijk komt dat door het mooie weer en door de gratis entree’’, zegt medeorganisator en penningmeester Jan Romar. Ook deden er circa 35 trekkers meer mee dan tijdens de vorige editie, twee jaar geleden. Romar grapt: ,,Ik ben niet zo goed in ’nee’ zeggen. Maar uiteindelijk paste het allemaal perfect.’’

Doortrekken

Gezelligheid stond zaterdag voorop tijdens het JPF. Bezoekers kregen bij binnenkomst een programmaboekje in de handen gedrukt. De omslag werd gesierd door een tekening van een trekker die een wc-huisje met daarin een toiletterende dame meesleurt. De toepasselijke kreet eronder luidde: ’Effe doortrekken’.

Het schetste direct mooi het beeld van de aanwezige portie boerenhumor. Zo werd er ook flink gelachen toen normale auto’s, tussen de trekkerwedstrijden door, de baan op mochten met de gewichtwagen achter zich. Zelfs enkele leden van de Julianadorper brandweer waagden een poging met een van hun rode busjes. Hilarisch, vonden veel toeschouwers. Zeker toen deze brandweermannen ook nog eens een ’full pull’ behaalden. Dat betekent dat de hele afstand in de vereiste tijd werd gereden.

Er werd getrekkertrekt in diverse klassen, waaronder de damesklasse. Daar maakte onder andere Annet Koeleman haar opwachting. Ze kreeg haar startbewijs als verrassing van haar vader. Nooit eerder zat ze op een tractor, vertelde ze vorige week tegen deze krant. ,,Toen ik erop stapte was ik best wel gespannen, hoor’’, zegt ze na haar trekkertrekdebuut, dat haar goed afging.

Derde

,,Na de eerste trek stond ik bovenaan. De tweede trek was iets minder, maar uiteindelijk ben ik toch nog mooi derde geëindigd’’, vertelt Koeleman.

Ze kreeg direct al vragen of ze tijdens de volgende editie wéér van de partij is. ,,Dan zeg ik dat ik er wel over na zal denken. Maar mijn zoontje heeft al voor me besloten dat ik gewoon opnieuw mee moet doen. Die vond het helemaal geweldig.’’

Bierpomp

Rond negen uur in de avond - nadat alle trekkerwedstrijden en de extra shows zoals stunts met een crossmotor al lang voorbij waren - stopte de bierpomp en werd het terrein lege en leger. Zondag werd er weer opgeruimd.

Romar: ,,Een flinke klus. Alle tribunes moesten terug en het terrein moest weer schoon worden opgeleverd. Gelukkig hebben we tijdens het hele evenement weer kunnen rekenen op veel vrijwilligers. Onder de Julianadorpers is een groot gevoel van saamhorigheid en veel mensen zijn bereid om te helpen.’’

 

 
  Uit het NHD van 25 juli 2019

 
  Uit het NHD van 5 januari 2019

 

 

 

 

 
laatst bijgewerkt door: C.M. Kruijer 01-03-2020