TCO e.o.

Start
Omhoog

 

Nieuwtjes 2018

 
   
  Uit het NHD van 11 september 2018 door Delano Weltevreden

Motorclub TCO van harte welkom in Den Helder

De Helderse politieke partijen staan unaniem positief tegenover een verzoek van trialclub TCO voor een eigen locatie in Den Helder.

Trial is een motorsport waarbij behendigheid voorop staat. TCO moet het huidige terrein in Breezand verlaten omdat de firma Muntjewerf, eigenaar van de locatie, wil uitbreiden. De club heeft in Den Helder drie locaties op het oog. Twee daarvan liggen op Kooypunt, de andere ligt op Oostoever en is eigendom van Defensie.

Rob Elzinga en Piet Knol van TCO presenteerden de ideeën van de club maandagavond in de commissie stadsontwikkeling en beheer. Zij benadrukten daarbij herhaaldelijk dat trial iets heel anders is dan motorcrossen. Bij trial worden motoren gebruikt die goedgekeurd zijn voor gebruik op de weg.

Honderd meter

Ook produceren zij veel minder geluid. ,,Als je honderd meter verder staat, hoor je niets van onze motoren’’, aldus Piet Knol. ,,Het geluid van crossmotoren draagt ver. Dat is een significant verschil tussen beide motorsporten.’’ Hij maakte ook duidelijk dat de politici bij deze motorclub absoluut niet moeten denken aan leden in ’leren jasjes’.

Voor Fred van Vliet (GroenLinks) is een van de plekken op Kooypunt niet bespreekbaar, omdat daar onder andere kieviten nestelen.

PvdA’er Jan de Leeuw juicht het voornemen van TCO toe om van Breezand naar Den Helder te verhuizen. Zijn partij heeft een voorkeur voor de locatie op Oostoever. ,,Wij hopen dat het slaagt. Elke sport waar de jeugd bij betrokken is, is goed.’’

Wethouder Heleen Keur zegt dat de trialclub de procedure in gang kan zetten door een aanvraag in te dienen. De gemeenteraad mag dan beslissen of groen licht wordt gegeven voor de locatie en een eventuele gemeentelijke investering.

 

 

 

 

Positieve houding

Woordvoerder Piet Knol is ontzettend blij met de positieve houding van de Helderse commissieleden.
,,Wij gaan binnen een maand een aanvraag indienen. Voor ons plan hebben we ook de deskundigheid van de ambtelijke organisatie nodig.’’

Met Defensie is al contact gelegd voor het eventueel gebruik van het terrein op Oostoever.

Een van de locaties die de trialclub op het oog heeft, is het vroegere crossterrein nabij de Kortevliet.
De woordvoerder van de club snapt dat omwonenden argwanend kijken naar het plan van de motorrijders. "Daar zit natuurlijk een bepaalde emotie achter . Wij gaan alle omwonenden uitnodigen voor een demonstratie van onze club. Wij hebben aan HRTC Dok gevraagd of wij op hun terrein een demonstratie mogen verzorgen. Daar zijn ook de leden van de gemeenteraad en de commissie van harte welkom. Op de demonstratie kan iedereen zien wat trial inhoudt.’’

 

 

 

 
 

Uit het NHD van 1 juni 2018

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
     
     
laatst bijgewerkt door: C.M. Kruijer 01-03-2020