TCO e.o.

 

 

1 oktober NK Europoort

 
   
  Verslag: Alex de Rooij
Foto's: Gemma de Rooij
 
 
 

Zondag de eerste van oktober was er de NK van Rotterdam.
Het zou allemaal wat makkelijker uitgezet worden, wegens wat personen die het te lastig vonden in Schijndel. Daardoor was het voor de kopgroep van sommige klasses wel weer iets te makkelijk.
Maar ook een beetje minder slopend.
Het was leuk uitgezet en er zaten (zover ik weet) geen gevaarlijke opstappen in, maar er moest toch nog wel gewerkt worden, dus de meeste triallisten zullen nog wel een paar dagen aan het NK gedacht hebben…

 

 

 

Voor de jeugd waren er 8 non-stops allen goed te doen uit mijn mening met ook mooie technische opstappen en stijlen afsprongen (voor rood bij nonstop 8) wat de jeugd wel durfde, maar wat oudere rijders van de volwassenen, die het wel erg spannend vonden, we moesten na die afsprong ook direct weer een buis op.
Dat was ook nog wel een uitdaging voor sommige rijders die daar bijna voorbij reden vanwege de afsprong.(zie hieronder)

 

 

Voor de ONK rijders waren er 10 nonstops, maar ik hoorde uit betrouwbare bron dat die niet zo speciaal waren en dus gewoon een gratis nul was.

 

 

 

 

 

 

Er gingen weer veel prijzen mee naar het noorden, want in de openklasse was Piet eerste en Tom miste daar net het podium met een 4e plek .
 

 

Kick had ook mooi gereden met een 6e plaats in de witte klasse jeugd.
Rob had erg mooi gereden en kwam terecht op het podium met een 3e plaats met net een puntje meer dan de man op de tweede plaats in de blauwe klasse.

 


 

 

 

Ikzelf(Alex) was 2e in de kampioensklasse van de jeugd met 6 puntjes teveel voor een overwinning.
Victor die de zelfde klassen reed maar dan voor de volwassenen vond dat hij een slechte eerste en tweede ronde reed won alsnog en was weer oppermachtig in die klasse.
Dus dat is op naar Nederlands kampioen.

 

 

Ook kwamen er nog twee personen met een achterlijk grote camper langs dit waren mr. en mrs. de Rooij die net op de terugweg van hun vakantie waren en nog even kwamen kijken.

Het was weer een mooi weekend en nog maar de 2e van de 4 opeenvolgende NK’s dus het feest is nog  niet voorbij.

 

 

 

 
 
 
 
laatst bijgewerkt door: C.M. Kruijer 01-03-2020