TCO e.o.

 

 

De Fundamenten zijn gelegd

 
   
  Verslag: Cees Kruijer
Foto's: Cees Kruijer

 

 
 

Het wordt nu toch echt serieus. Na ruim dertig jaar het zonder een echte kantine te moeten doen, zijn vandaag onder het toeziende oog van twee opzichters in de dop de fundamenten gemaakt voor de nieuwe kantine.
Dat het echte opzichter worden, kan je zien aan de professionele houding en de handen in de zakken.

Dat TCO niet over een nacht ijs gaat getuigd de lengte van de heipalen van 10 meter.
Ook tijdens een verenigingsfeestje kunnen de zwaar gewichten onder ons er rustig oplos hossen zonder dat de kantine in sompige grond zakt.

 

Met vereende krachten werd eerst overleg gepleegd over hoe de kantine te plaatsen: er waren vele opties. Terras op het zuiden, terras naar de Muntjeberg, terras naar het oosten. Dit nam het grootste gedeelte van de tijd in beslag. Nadat het we tekening goed om gelegd hadden, begonnen er een aantal het te begrijpen.
Nadat we er uit waren hoe we de kantine gingen plaatsen, werd het tijd om het palen plan te bespreken.

Iedereen weet; het begint met een goed fundering.
Ook daar waren de meningen weer over verdeelt. Er was er zelfs een die meende dat je heipalen de grond in moet slaan. Deze figuur hebben we maar weg gestuurd om te kijken of ie niet thuis was.

Mark te Meij wederom op de rups kraan en Frank op de mobiele kraan. Gezamenlijk moesten ze eerst de twee containers weg zetten die op de plek stonden waar de kantine moest komen.

 

 

 

 

 

 

 

Vervolgens vlakken en de eerst heipaal neerleggen als referentie.

Doordat het terrein afliep en de palen moeilijk te positioneren waren, werd besloten en zandbedje te maken en daar de volgend palen in te leggen.

Nadat gebeurd was, ging het neerleggen van de volgende palen gezwind.

 

 

 

 

 

 

 

Tegen tweeŽn was de klus geklaard en konden de bestuursleden elkaar een knuffel geven omdat de eerste paal gelegd was.

 

 

 

 

 

Vrijdag 20 december gaan we proberen de units op te halen en te plaatsen en hebben we een onder komen van negen bij negen meter.


Aannemersbedrijf Gerard Borst was zo onder indruk van de professionaliteit van deze heren,  dat hij hen verzocht heeft om te solliciteren.
Hij wist te melden met een paar van deze krachten was de nieuwe schuur van de firma Muntjewerf al begin deze maand klaar geweest en hadden we daar met de kerst een indoortrial kunnen houden.

Hij verzekerde de heren dat het salaris geen probleem kan zijn.

 
 
 
 
laatst bijgewerkt door: C.M. Kruijer 01-03-2020