TCO e.o.

 

 

NKJ 2 daagse Texel

 
   
  Verslag: Piet Knol
Foto's: Bert ten Haaf, Cees Kruijer

Foto's René Opstals klik hier
 
 
 

We schrijven de datum 19 Oktober TCO & de MAB organiseren Het NK "De Jeugd tweedaagse"

Het is weekend waarin de Nederlands kampioenen 2013 een naam krijgen, De Johanna’s hebben voor de orga het leeuwen deel voor hun rekening genomen en…. perfectie ken een nieuwe dimensie.

Vrijdag waren de Non-stops vrijwillig gebouwd en ik begreep dat gaf genoeg gesprekstof om de late uurtjes te vullen, Zelf met zoon Rob op de zaterdag in een gespreid bed terecht gekomen.
Dwz gelijk aan het voorbeeld van Marco, Pim, Johan, Gertjan een plekje gevonden voor de caravan
.

Maar ook de inschrijving up and running in de handen van Johan ST (Ster Transport) die duidelijk en strikt de instructies vanuit onze bond opvolgende eerst een keuringsbewijs en dan pas op de deelnemerslijst vanuit de bond oude bekenden die alle motoren even aan de tanden voelden.

Een welkoms woord van Johans SA (Schaap automobielen) en er konden zo’n dertig rijders van start, alle Non-stop keurig bemand met een knipper en controleur.

 

 

 

 

Non-stop 1 Johan ST met zoon lief in een technische non-stop, korte draaitjes en beton delen in de week voorafgaande week hadden de Johannas met een kraan het terrein nog bewerkt en dat maakte deze Non-stop uitdagend voor een ieder.

Non-stop 2 door Gerjan BB (Bouwbedrijf Borst) en geknipt voor de vrind van Bart heftig en tricky, leuk om later te ontdekken dat de jeugdigen gele rijders zeer slim een makkelijkere route vonden door een sprongetje te wagen.

Non-stop 3 door Michael VS (Vliegtuig Service) en .. zijn knipper ook hier bewerkt door de Johannas met de kraan, technisch leuk goed te doen mits timing exact goed…. Gold volgens mij voor alle klasses.

Non-stop 4 de Ramp…… op zaterdag de kleine als warming up. Mario en Olaf deelden hier de punten uit, de buizen combie ( 4 stuks op rij) in deze non-stop is gewoon keigaaf voor rood en geel en zoals ook in het turnen een heuse afsprong

Non-stop 5 bemand door Kees Rottier en harmonieus geknipt door zijn eega Ellen.
Banden, banden en nog eens banden goed voor vertier weinig hoogte, maar gewicht en leeftijd doet er toe, de jeugdigen gingen hier goed mee om…

 

 

 

 

 

 

Non-stop 6 onder toeziend oog van Frans Stam een lange non-stop rond het hoogtepunt van het terrein voor groen (voor Rob in ieder geval) lastig om bovenop kort te draaien leuk!
Ik hoor de Marco zeggen ja Kick die kan wel sturen maar de pk’s in zijn Beta zijn op… Alex van den Broek was ook van de partij en knipt de punten. (superb… vrijwillig een wederdienst voor al die punten die hem in zijn carrière zijn toebedeeld, check even op Facebook wordt zijn digitale vrind en beleef zijn Extrem Enduro’s bijvoorbeeld)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook leuk om te zien dat Alex controleert, Marco Reit zijn zoon Stan en Kick en nog een aantal rijders choacht ( met stok dat wel ) en dat Rene Opstals langs komt om mooie foto’s te maken, de toppers van weleer!

Non-stop 8 op de ogenschijnlijke makkelijke dijk voorzitter Frans en penning Cees.
De moeilijkheid was om de juiste route en ruimte te vinden om tractie te houden. Super leuk uitgezet en scherp en zuiver sturen een must.

Op Non-stop 7 stond Marco TM (Torenkraan Machinist met Sam, goed te doen als je een beetje oplet met voor Rood en Geel the big pipe.
Kort er voor dus goed aanzetten voor groen ook zeker leuk, mooi om te zien dat je op een 50cc met kleine wielen en daardoor een kleinere draaicirkel zeker niet in het nadeel bent.

In de korte evaluatie die volgde op de wedstrijd en gezien het aantal punten een wens om voor de zondag de non-stop iets te verzwaren…… zo gezegd zo gedaan, plus een flinke bui in de nacht die volgde… vuurwerk voor Maxx van de Top en karaoke door Gertjan BB….hoe het is nog altijd een raadsel maar de speakers buiten stonden opeens aan. (dat hebben we eerder gehad….. ooit bij het TCO weekend)

Niet te vergeten een heerlijke verzorgende maaltijd waarbij zo’n 40 man/vrouw/kid ze te buiten kon gaan aan heerlijke nasi en bami saté, een snack keurig geregeld door de kantine baas en zijn vrouw

De zondag… na de regen in de nacht gelukkig droog, na de inwendige eerst weer even keuren.
Victor z’n brommer had last van de regen en het was tijd voor een verse bougie.

Non-stop 1 Johan ST en zoonlief hadden de route omgekeerd met een beetje extra, men vond het nodig om de oudste deelnemer te prikkelen met goede bedoelingen…. En overtuigende bemoedigingen het resultaat in de vierde ronde een 1 ipv de drieën in de eerste drie ronden.

 

 

 

Non-stop 2 ons zo bleek vocaal talent Gerjan BB had persoonlijk de non-stop voor de zondag verbouwd en dreef allen tot het uiterste van het kunnen, dat daarbij een lintje sneuvelt of een brommer op afgeschreven wordt, deert niet, leuk één van de non-stop waar het onderscheid gemaakt kon worden .

Non-stop 3 die ingang voor Geel en Rood die buizen in de helling waar het koren en het kaft zichtbaar werd nu bemand door Bas en geknipt door….

Non-stop 4 een regelrechte "Ramp" the big one… na er in de eerste 2 ronden zorgvuldig om gereden te zijn kwam ook hier in de derde ronde een prikkel in de persoon van Alex van den Broek direct ondersteun door Piet Warmerdam die mij niet voor de "Ramp" gingen behoeden, het resultaat en toch een 5 omdat ik de rest van de non-stop niet kon.
Voor Rood ook heftig en zonder een beetje omzetten niet foutloos te rijden… maar de jonge garde leert het heel snel.

Non-stop 5 Cees met de zus van Steef als knipster de banden van de andere kant bezien niet minder lastig, voor groen leuk te sturen Rood wederom heftig geen enkel cadeau deze dag.

Non-stop 6 Klaas Veerman op controle geholpen door kleinzoon Sam een lange overzichtelijke non-stop met vele kleinere moeilijkheidjes, ook Klaas had het gebrek aan vermogen bij kleinzoon Kick gezien, maar deed er niks aan….

Non-stop 7 Marco en Jolanda, bij de ingang een band die Marco hoogstpersoonlijk zonder verzoek daartoe schoon blaast, de non-stop zelf glad voor iedereen dus rollen laten, the big pipe eraf ipv erop op de zaterdag en nu direct on the brakes om niet in de sloot te belanden…, gaande de dag droog vooral deze non-stop op en werden er minder punten gemaakt.

Nonstop 8 Mario en Olaf op de dijk slippery wen went… naast het vinden van de juiste route een uitdaging

Dag 2 een perfecte dag de strafpunten beschouwd echt van niveau, competitief van een gemiddelde in de eerste ronde van rond de 20 punten naar onder de 10 in de laatste ronde in alle klassen een perfecte wedstrijd waarbij persoonlijke en fysieke overwinningen, opvallend geen uitvaller onder de jeugd, en (groot)ouders die zich verdringen om de podiumplekken vol trots vast te leggen.

De punten werden door Bas Zeinstra en zijn junior keurig bijgehouden en overzichtelijk vast gelegd in het digitale en voor Gertjan op papier gezet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De high lights van de zondag, in geel Maxx v/d Top die ver boven Ting Yue uitstak op het hoogste schavot zeker zijn smile, Daan derde in rood werd Bart vijf en Dirk zes , in blauw Alex keurig derde en 2 punten meer voor Maarten op de vierde plek.
Levi verdienstelijk op een zesde plek tussen een derde en een zesde plek slechts 12 punten. Niek won van zijn enigste opponent in wit met 38 punten verschil en in groen was vanuit TCO Tieme de beste op een derde plek Kick vijfde en Steef op 6.
In de openklasse Victor tweede Rob derde Pim vierde Serge op vijf en ondergetekende delft het onderspit op een zesde plek

Gezamenlijk werd de boel opgeruimd spullen gepakt en bij de prijsuitreiking voor een ieder een prijs, aansluitend werden de kampioenen ook gehuldigd: Maxx van der Top in geel, Mike Hanrats in rood, Don van Schaik n blauw, Brian van Vendeloo in wit en Stan Reit in groen  deze mannen zijn de Kampioen geworden op Texel 2013!

Een groot compliment voor de vrijwillige inzet van een ieder!
TCO en MAB did it!

Voor de uitslagen klik hier onder:

Nk-Jeugd_Texel_dag_1

Nk-Jeugd_Texel_dag_2

Eindstand-Kampioenstrial-Texel-2013

Eindstand_NKJeugd-2013

Foto's René Opstals

 

                                                        

 
   
 
 
laatst bijgewerkt door: C.M. Kruijer 01-03-2020