TCO e.o.

 

 

Sleen 16 juni NKJ

 
   
  Verslag: Jeroen van Daele
Foto's: Jeroen van Deale
 
 
 

Driemaal podiumplaats voor jeugdrijders TCO in Sleen!

Vanmorgen in alle vroegte was het weer zover. De jeugdrijders mochten weer aan de bak voor een dag strijden om de bekers in Sleen.

Een grote delegatie uit Den Helder en omstreken was al een dag eerder vertrokken om de nonstops te verkennen en om aan het kampvuur vast wat sterke verhalen te vertellen. Gelukkig was er geen pils mee……, dus de heren waren fris, fruitig en fit om onze toppers te begeleiden.

Johan helpt ook de allerjongsten rijders zonder voeten door de wedstrijd.

Aan de start stonden 38 rijders, waarvan 13 TCO rijders. Ruim vertegenwoordigd dus. Een wandelrondje leerde dat de nonstops niet overdreven zwaar waren uitgezet, maar dat sturen belangrijk zou zijn en onnodige voeten het verschil zouden maken.

In de witte klasse waren Kick Veerman en Tieme Borst vertegenwoordigd. En Kick was in vorm. Mede geholpen door meervoudig Nederlands kampioen Marco Reit wist Kick het podium te halen. Een mooi resultaat! Tieme reed op een 5e plek prima mee.

In de blauwe klasse debuteerde Levi van Regenmortel keurig. Met 65 strafpunten wist hij Niek Schaap met 67 punten net de baas te blijven. Een hele goede prestatie. Ook heel knap van Niek, voor de 2e keer in de blauwe klasse en dan lekker mee kunnen rijden.

En ja, je hoeft niet over die opstap heen natuurlijk. Slim gereden Niek.
 

 

Ook zagen we Maarten Rottier in blauw weer een prima wedstrijd rijden.

 

Op het podium zagen we een weergaloze Alex de Rooy die na een keiharde training met de grote Alex, een BBQ en een beddenrace nog energie te over had om het podium te beklimmen. Ook een prima derde plek!!

 

 

Grote broer Viktor pakte in de open klasse net geen podiumplaats (4e). In deze klasse zagen we ook Piet Warmerdam en Pim de Rooy zweten.

 

Ook in de openklasse reed de altijd goedlachse Alletta Leeuwerik prima naar de finish. Elke keer een beetje minder strafpunten, zo kom je er wel.

 

In de zwaar bevochten rode klasse waren Dirk, Bart en Daan van de partij, samen met in totaal 7 andere rijders. Na een prima start van Bart en een iets minder einde kwamen zowel Dirk en Bart net buiten het podium. Dirk reed geconcentreerd en serieus en liet op een paar proeven echt goede dingen zien.

 

 

 

 

Daan, na zaterdag te zijn gemangeld door Alex van den Broek, reed een matige eerste en tweede  ronde, maar hervond zich daarna snel, wat nog nipt een plaats op het derde podium opleverde.

 

 

Da’s misschien wat overdreven in de wedstrijd Daan….
Op de terugweg zag dat er dan ook zo uit:

 

 

Al met al een mooie wedstrijddag met ups en downs, zoals het hoort.
Alle podiumbeklimmers van harte gefeliciteerd met de resultaten. Op naar de volgende NK-jeugd na de zomerstop!

 

 

 
 
 
 
laatst bijgewerkt door: C.M. Kruijer 01-03-2020