TCO e.o.

 

 

8 juni Muntjepark

 
   
  Verslag: Cees Kruijer
Foto's: Cees Kruijer
 
 

Onder de bezielende leiding van John Koomen (tuinen) werd zaterdag middag 8 juni voortvarend het snoeien en terug kappen van het Muntjebos ter hand genomen.
Ondanks dat er een paar afmeldingen waren van enkele leden die verhinderd waren is de klus binnen de gestelde tijd geklaard.
Er waren geen verkeersregelaars nodig om de auto's van al de assistenten netjes te parkeren.

Door het  professionele zaagwerk  van wedstrijdleider Johan Schaap hadden de overige leden druk werk om al het hout werk naar de versnipperaar te slepen.

 

 

 

 

John Koomen stopte het gekapte hout in de shredder en er vormde zich al snel een grote hoop snippers.
Het bos wat eerst nog op oerbos leek, werd al opener. De shredder had druk werk om alles er door te kauwen en tegen drie uur had deze de buik er meer als vol van en begon zich in de malse stammetjes te verslikken.

 

 

 

 

Tijd om met de grote bomen te stoppen en ons met takkenscharen, zeis en bosmaaier op het struweel te storten.
De brandnetels probeerde nog terug te steken, maar tegen zoveel geweld waren ze niet opgewassen en al snel lagen ze gestrekt.

Tegen vier uur had het bos een geheel ander uiterlijk gekregen. Talrijke wandelpaden waren gemaakt  en de bruikbare oppervlakte was meer dan verdubbeld.
Als de gemeente Hollands Kroon in de gaten krijgt wat voor recreatie mogelijkheid binnen hun gemeente grenzen er bij is gekomen, vrees ik dat we er straks ook straks nog een Muntjepark hebben.
Er zijn grenzen
 

Wij triallisten kunnen ons strak ontspannen in de lommerrijke omgeving van het Muntjebos en als de zon ons te heet op de bol wordt, kunnen wij ons terug trekken in de lome schaduwen van het bos.
Het bestuur zal zich inspannen om er zitjes en picknick gelegenheden te plaatsen.

 

 
 
 
 
laatst bijgewerkt door: C.M. Kruijer 01-03-2020