TCO e.o.

 

 

2 juni Time Trial

 
   
  Verslag: Jeroen van Daele
Foto's: Jeroen van Daele

 

 
 

Op een schitterende zondag was het weer zover. De jaarlijkse timetrial. Een evenement waarvan de oudgedienden claimen dat ze het hebben uitgevonden, maar voor de jongere garde vooral een mogelijkheid om eens zo hard mogelijk van start rond te gaan. 

In totaal verschenen 19 piloten aan de start, die na gezamenlijk uitzetten de strijd aangingen. Uiterst serieus voorbereid door de kersverse wedstrijdleider Johan Schaap, die zelf niet aan de start kon verschijnen door een blessure tijdens de tulpentrial. Zelfs een noodvoorziening door dokter Rottier mocht niet baten.

  

Gelukkig heeft Johan zijn beide zonen afgevaardigd om deel te nemen en aangezien die iedere week oefenen met deze tak van trial en in prachtige nieuwe tenues verschenen waren de verwachtingen hooggespannen:

 

 

 

Nadat aanvankelijk even moest worden bepaald hoe de wedstrijd geteld moest worden en de uitleg daarvan door de voorzitter, gingen de rijders de strijd aan. In de eerste ronde ieder tegen een tegenstander van zijn eigen kleur. In de tweede ronde de winnaars tegen elkaar en de verliezers tegen elkaar en in de finaleronde een indeling op basis van eerder behaalde punten. 

De jongste rijders beten het spits af tegen elkaar. Een glansrol was weggelegd voor Steef Hamou die debuteerde op een nieuwe 50 cc machine; niet afgeschrikt door een valletje legde hij met glans het parcours af. Top gedaan!

 

 

 

 

Andere rijders in deze klasse waren Rob Knol en Sijmen Pronk die tegen elkaar reden alsof er geen hindernissen lagen. Volle bak er tegen aan. Ook Bas Muntjewerf, op eigen terrein was niet te houden.

 

 

 

 

In de witte klasse troffen Tieme Borst en Niek Schaap elkaar. Voor Niek een uitgelezen mogelijkheid om zijn crosservaring te benutten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de tweede ronde zagen we de twee rijders uit de hoogste klasse in een rechtstreeks duel aan het werk. Altijd weer mooi om te zien. Hoewel het voor deze toppers ook nog moeilijk bleek de route te onthouden:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar heren u bent gewaarschuwd voor deze drie heren die nu nog in de rode klasse rijden, maar binnenkort..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de rode klasse zagen we de meeste rijders deze keer en was de strijd het hevigst, onder andere Bart Schaap, Daan van Daele, Viktor de Rooij, Peter Glas en Marco Loof (ondersteund door fabrieksmateriaal) gingen de strijd aan:

 

 

 

En Bart, altijd op topsnelheid, was voor iedereen te snel hoewel de voeten niet altijd op de steppen bleven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor veel spektakel zorgde Peter Glas door het gas op de uiterste stand te houden en zijn hond als extra hindernis te gebruiken en die niet vlekkeloos over te komen. Hier in volle actie:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de blauwe klasse reden Jan Vestering, Mark Stam , Alex de Rooij (sorry geen foto) , Pim de Rooij , Maarten Rottier, Frank Muntjewerf en Jeroen van Daele. Pim en Maarten in volle actie:

 

 

 

 

In de allerlaatste ronde namen vader en zoon van Daele het tegen elkaar op om te bepalen wie er met de eer kon gaan strijken.
Voor vader natuurlijk op voorhand een verloren strijd, hoewel hij er op zijn manier nog wel voor streed.
Gastheer Frank pakte zodoende toch mooi de 2e plek! Hij zal toch niet als wij weg zijn stiekem een beetje…

 

Dank aan de familie Rottier en Sjaak Vlaar voor de puntentelling en natuurlijk de familie Muntjewerf voor de gastvrijheid en het geven van de start- en finishvlag.


Al met al werd het een hele geslaagde dag.

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

laatst bijgewerkt door: C.M. Kruijer 01-03-2020