TCO e.o.

 

 

TCO's Tulpen Trial 5 mei

 
   
  Verslag: Cees Kruijer
Foto's/Film: Hans Bornebroek/Bob de Groen/Mark & Hennie te Meij
 
 

 

Zoals te doen gebruikelijk voor de Tulpen Trial wordt op de zaterdag voorafgaand aan de wedstrijd de non-stops op gebouwd.
Om één uur werden we door Piet en Jeannette Warmerdam gastvrij ontvangen met koffie en net nog geen gebak. Het aanvalsplan werd op gesteld en even later werden de uitzetters met spullen op de diverse locaties gedumpt.

 

In tegenstelling tot eerdere jaren hadden alle bloemen hun kop nog op de steel. Normaal gesproken waren ze al weken terug onthoofd, maar door het frisse voorjaar hadden ze hun hoofdjes nog even ingetrokken gehouden.
Maar nu met de Tulpen Trial in aantocht, deden ze hun best om kleur te bekennen.

 

 

 

 

 

Er werden 8 non-stops gemaakt. De meeste werden gemaakt op de natuurlijk uitstulpingen die in de omgeving van Den Helder groeien; de bekende bunkers. Eigenlijk is dit een geschenk van onze Oosterburen van bijna 70 jaar geleden. Normaal lopen hier schapen op te grazen of worden deze als opslag depot gebruikt voor zaken die men niet meer nodig heeft (dumpplek).
Twee non-stops moesten echt vanaf niets gemaakt worden en deze vergen altijd wat extra constructie tijd. Na de non-stops geïnspecteerd te hebben en nog een kopje koffie van Jeannette te hebben gekregen was het al tegen de klok van zes, dat we klaar waren.
Ondertussen was het zoals gebruikelijk in Den Helder stevig gaan waaien en moesten de linten omlaag gezet worden om voor zondag nog enigszins de garantie te hebben dat het geen wimpels waren geworden.
Er waren 8 prachtige uitdagingen gemaakt voor de coureurs.


Op het
trialweb.nl stond het volgende over de wedstrijd te lezen:

Een prachtige 2013 editie van de Tulpen Trial in Den Helder!
Een ideale Trial; droog, zacht windje, fijn te rijden en veilige non-stops. Wat deze Trial zo uitzonderlijk maakt is dat er een prachtige route is van een aantal kilometers dwars door de tulpenvelden. Het hoofdkwartier was bij zelf deelnemer en enthousiasteling van de Trial sport Piet Warmerdam. Hij is de eigenaar van het tulpen bedrijf en stelde zijn loods en parkeerplaats vrij voor de deelnemers. 
Een prachtige route en lekker even uitwaaien. Dikke, dikke complimenten aan de organisatie van de Trial, TC-Obdam!
Voorzitter Frans Kalverboer hield de rijdersbespreking en de Trial kon van start gaan. Johan Schaap van Schaap Trial Sport was aanwezig om de eventuele nodige assistentie te verlenen en reed zelf ook mee, te zien op de video.(bij minuut 2:04 is ook te zien hoe hij zichzelf hulp verleent) 
Een heerlijke dag en een wedstrijd waar vele clubs een voorbeeld aan mogen nemen!

Er waren negentien deelnemers van buiten af!!

De mensen die ik zelf gesproken heb over het gebeuren waren allemaal bijzonder enthousiast en vol lof.
Piet Warmerdam sponsorde in de prijzen in de vorm van Tulpen uitgereikt door kiss miss Jeannette. Zelf kreeg zij uit handen van de voorzitter twee TTT (TCO Tulpen Trial) mokken.

Een klein probleempje was dat we een aantal vast controleurs misten en daardoor moesten twee bestuursleden de brommers even parkeren om zelf de kniptang ter hand te nemen, nog bedankt Frans en Johan.

Voor uitslagen klik hier.

Voor een filmpje klik hier

Voor meer foto's van Hans Bornebroek klik hier

Voor meer foto's van Mark en Hennie te Meij klik hier

 


 

 

 

 
 
 
 
laatst bijgewerkt door: C.M. Kruijer 01-03-2020