TCO e.o.

 

 

14 april NKJ Rotterdam

 
   
  Verslag: Gertjan Borst
Foto's: Bert ten Haaf

 

 
 

Vandaag was alweer de tweede wedstrijd voor de jonge talenten. Deze keer waren we welkom bij MC The Wheelie. Deze club is in het bezit van een prachtig trial terrein aan de oevers van het Rotterdams havengebied. Zij vinden dit zelf een klein terrein, maar ik moet zeggen je kunt je er toch aardig uitleven. En met mooi weer zoals vandaag is het echt een top locatie.

 

 

 

 

 

 

Ik was met Tieme en Dirk in mijn bus en voor ons reden de Schaapies met Maarten en onze nieuwe mascotte Guus. Daar gaan jullie nog veel van horen de komende tijd! Het was lekker rustig op de weg ( wat wil je ook op zo’n klote tijd op zondagochtend, elk redelijk weldenkend mens ligt nog gewoon op zijn nest ). Maar met koffie en tompoezen was het best vol te houden. Met nog een sprintje op het einde vanwege inwendige waterdruk waren we er mooi op tijd. De TCO was weer goed vertegenwoordigd met de families de Rooy, van Daele, Veerman en ten Haaf. Na de keuring ging iedereen warm rijden. Ik zelf had ook maar besloten om het weer eens te proberen en op aandringen van Mario en Bart ging ik deze keer de rode klasse proberen. Je moet toch een keertje hogerop. Helaas kreeg Tieme pech met zijn motortje en ook na veel sleutelwerk van onze specialist kregen we hem niet meer tot leven. Gelukkig is Marco Veerman dan de eerste die zegt "kom maar op hij kan wel samen met Kick mee" en zo geschiedde. Marco, Kick en Bert nogmaals bedankt! En ook Jolanda en Sam natuurlijk.

O ja, de wedstrijd. De non-stops waren super uitgezet. De kleinste hadden een aantal leuke uitdagingen en ze konden zich lekker uitleven. Uiteindelijk was Kick 2e en Tieme 6e. In de blauwe klasse had ik het idee dat het voor de betere toch iets te makkelijk was, maar voor de nieuwkomers was het redelijk pittig. Maarten 6e, Alex 7e en Niek 11e. De rode klasse was echt een leuke uitdaging, maar voor mij toch wel redelijk aan de hoge kant. De jeugd deed het gelukkig beter. Bart stond keurig op het podium met een 3e plek, Daan was 5e en Dirk 6e. In de open klasse was Mario 5e, Victor 6e, Pim 7e en de één-eiige tweeling Joopie en Gertje waren strak 10e (laatste volgens mij ). Ik had één ronde gereden en Johan een halve geloof ik. Daarna heb ik Niek geholpen, want voor hem is het een hele stap zo en een groter schakelmotor en een hogere klasse. Maar hij leert snel en over een poosje komt het zeker goed. Bert heeft weer behoorlijk wat foto’s gemaakt, dus daar kunnen jullie het allemaal op zien. Het was weer een prachtige dag met de jongens. En ook onze mascotte met begeleidster waren blij dat ze erbij waren.

 

Allemaal bedankt en tot de volgende keer, 8 april Apeldoorn. Jullie mogen komen kijken hoor!

 

Een vurige groet van GJB

 

 

 
 
 
 
laatst bijgewerkt door: C.M. Kruijer 01-03-2020