TCO e.o.

 

 

18 januari jaar-feestvergadering

 
   
  Verslag: Cees Kruijer
Foto's: Puck Kruijer
 
 

Onder grote belangstelling is de jaarlijkse jaar-feestvergadering van TCO gehouden.
Als gevolg van het winterse weer stroomde de deelnemers wat laat binnen en was het ruim over de klok van acht voordat de voorzitter de vergadering kon starten.
Ook de voorzitter was wat verlaat als gevolg van een grote stroomstoring in Alkmaar die hij eerst nog moest oplossen en een aanstaand grootouderschap dat eerder dan gepland dreigde aan te vangen.
Gelukkig kon zijn vrouw Marja later meedelen dat de zaak met schoondochter onder controle was.
Op de heenweg moest hij ook nog secretaris Nico Jongejan ophalen die een paar weken terug met schaatsen zijn bovenbeen/heup gebroken had.
Gelukkig kon hij met behulp van kreuken en een paar stalen pennen in zijn been erbij zijn.
Ook Aris zit in de blessurehoek met een gebroken sleutelbeen.


Ook de "Helderse boys" waren wat later mogelijk als gevolg door problemen met het vrijwillig aanwijzen van een BOB.
Er stonden een paar uniek punten op de agenda die tijdens de vergadering wat extra aandacht vroegen. Onderandere de voortgang tot het verkrijgen van een eigen motorsportterrein en de mogelijkheden om weer op de Muntjeberg te rijden.

De voorzitter heeft contact gehad met de de gemeente en we kunnen twaalf evenementen vergunningen aanvragen met voor elk evenement een reserve datum voor het geval het evenement niet door zou kunnen gaan. Ook terreineigenaar Frank gaf aan de de problemen met de provincie uit de lucht waren en dat er weer gereden kan worden. Vorige week is er nog drainage aangebracht, maar momenteel is alles bokhard bevroren. Voorlopig zijn we weer even gered.

Wedstrijdleider Peter had zich ingeleefd in de nieuwe trialreglementen. De belangrijkste zijn toch wel het dodemanskoord en het gesloten achtertandwiel.

Aris heeft weer veel tijd gestoken in het maken van een kalender. Dit kost heel veel pas en meet werk om een agenda samen te stellen die met alle andere NK trialwedstrijden en ander activiteiten rekening houd.

Onze wedstrijdleider Peter had te kennen gegeven nog een periode door te willen gaan als bestuurslid.
Echter op het laatste moment werd een tegenkandidaat in gebracht.
Dit is redelijk uniek in de geschiedenis van TCO, omdat bestuursleden meestal met een lampje gezocht moeten worden.
Voor het bestuur was het opdat moment te laat om alles in goede banen te leiden.
Peter is gelukkig niet nering ziek en maakte direct van de gelegenheid gebruik om ruimte te maken voor nieuw bloed.
Dit was voor het bestuur even te snel en Peter nam gelukkig weer zijn plaats aan de tafel in om deze zitting af te maken.

Op een later tijdstip zal het bestuur de bestuurwisseling laten plaats vinden.
De nieuw kandidaat moet eerst nog door de ballotagecommissie worden gewogen.
Ook een verklaring van onbesproken gedrag en de schoolrapporten van de lagerschool worden in dit onderzoek mee genomen.
TCO kan zich niet permitteren een bestuurlid op te nemen die bij justitie bekend is of die net als Diederik Stapel met zijn proefschriften gefraudeerd heeft. Ook mogelijk belangverstrengeling moet worden voorkomen, waardoor triallisten met motoren met andere (verkeerde) stickers erop worden geweerd.
Dat het nieuw aangebracht bestuurslid er bij de voorzitter goed inzit, is op bijgaande foto goed duidelijk te zien.

 

 

 

 

De secretaris heeft ook dit jaar weer een prachtig verslag gemaakt wat onderaan deze reportage is geplaatst.

Tijdens de rondvraag toen de glazen al meerdere keren gevuld waren geweest werden nog een aantal zinvolle en minder zinvolle opmerking gemaakt die in het bestuur besproken zullen worden.

Na deze heftige vergadering werd er even een pauze ingelast totdat er kon worden overgegaan tot de huldiging en het bedankten van alle vrijwilligers.

Inmiddels hebben we twee AOW ers in de club Sjaak Vlaar en Bert ten Haaf. Deze werden in de adelstand verheven en door de leden gekozen tot erelid. Dit betekent dat ze lid zijn van de club en vrij gesteld worden van bepaalde financiële verplichtingen, maar een financiële bijdrage mag altijd.

 

 

 

 

 

 

 

 


 


Net als vorig jaar moesten de bekers voor de jeugdigen door hun vaders in ontvangst worden genomen aanzien hun spruiten al op één oor lagen.
Johan Schaap moest vervolgens als stand-in diverse malen naar voor komen om bloemen en bekers in ontvangst te nemen voor zijn dorpsgenoten die niet in de gelegenheid waren om zelf op deze avond te komen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bert ten Haaf mocht de oude aanmoedigingsbeker behouden, dat kwam goed uit want hij had deze vergeten mee te nemen en kon deze in mooi in zijn uitgebreide prijzen kast blijven staan.
TCO heeft nu een nieuwe aanmoedigingsbeker die niet meer wordt doorgeven.
Dit jaar was de beurt aan Daan van Daele, die door zijn domme pech twee keer op rij de indoortrial buiten de lintjes moest mee maken. Ook Johan nam deze beker met bloemen in ontvangst. Op de tafel bij zijn reisgezelschap lag ondertussen een stapel ruikers waar bijna niet meer overheen was te kijken.


 

 

 

 

 

 

 

Er werd door zijn reisgenoten al gesuggereerd dat de kans groot is dat er morgen een stalletje met rozen naast de benzinepomp van vakgarage Schaap staat.
Voor het bestuur gelijk een test hoe integer deze kandidaat bestuurslid is.

Als klap op de vuurpijl werd Johan nu nog een een keer op persoonlijk titel naar voor geroepen om hem de beker van de vrijwilliger van het jaar in ontvangst te nemen voor zijn vele inspanningen.
Zijn avond kon niet meer stuk. Helaas had het bestuur vergeten de beker te vullen met vaseline, omdat zijn eigen potje vorige week zaterdag was opgeraakt bij het aanleggen van de rioolpijpen. We hopen dat het mee brengen van de vele ruikers naar huis de deur bij zijn vrouw zonder piepen op een kier kan zetten, zodat de inzet van vaseline niet meer nodig is.

Na de huldiging en het bedanken werd de vergadering gesloten.
Krullenbol Daan ging met de pot rond voor diegene die nog even wilden na borrelen.
Toen bijna iedereen naar huis was gegaan bleef er nog één bos rozen achter voor Frans en ondergetekende.
Ik gunde deze ruiker aan Marja van Frans.
De volgende dag maar even naar Callantsoog gereden om daar bij de plaatselijk benzinepomp een ruikertje rozen te scoren.

Klik hier voor de uitslag van de club competitie 2012

 

 
  Jaarverslag T.C.O. 2012 Tuitjenhorn 18-01-2012

Door:Nico Jongejan

Het Trial jaar 2012,

Het jaarverslag 2012.

Normaalgesproken ben ik het hele jaar behoorlijk actief met trailen bij TCO. Bij het opstellen van het jaarverslag kan ik dan gewoon terug graven in mijn geheugen over wat er dit jaar allemaal gebeurd is

Dit jaar begon voor mij echter niet zo goed, Tijdens een rondje Mountainbiken in Schoorl was ik ten val gekomen en had daarbij mijn sleutelbeen gebroken.

Uit de hoek van de trialisten uit Texel kwam het verwijd: Weet je het nou nog niet "als er geen benzine in moet en geen rook uit komt" dan moet je er ver van blijven.

Het herstel nam enige tijd in beslag en mede door andere drukte was mijn betrokkenheid bij TCO dit jaar ver beneden peil.

Dat je dit soort wijze adviezen niet moet negeren ben ik ondertussen ook al weer achter gekomen, bij het schaatsen ben ik gevallen en heb hierbij mijn bovenbeen gebroken.

Het Jaarverslag dan maar uitbesteden!

Dit is eigenlijk niet nodig want er is al een jaarverslag. Eentje die ook zeer actueel is.

Hiervoor kan je terecht op de TCO site. Hier wordt op een bijna professionele manier het wel en wee van TCO bijgehouden. Met actuele verslagen van wedstrijden en het bezoeken en of organiseren van evenementen.

Dat we met onze mooie site, een keer in onze eigen voet zouden schieten, dat konden we dit jaar nog niet kunnen bevroeden.

De club wedstrijden.

Dit jaar was de verhuizing vanaf Warmenhuizen een feit en het gebruik van terrein Den-Helder was met ingang van 1 januari ook niet langer toegestaan.

Gelukkig is het terrein bij Frank Muntjewerf flink aangepakt en hebben we een prachtig terrein tot onze beschikking.

Maar helaas, in dit land gaat er heel wat mis en wordt er veel aan zelf regulering overgelaten. Dit geldt echter niet voor de motorsport. Als er op dit gebied enige actie is dan is er altijd wel een ambtenaar (met de nadruk op naar) die dan meent, deze "excessen" met wortel en tak moeten worden uitgeroeid.

Zo werd Frank zijn bedrijf ook doorgelicht en bij het aanschouwen van ons mooie trial terrein begon de inspecteur zich af te vragen wat hier aan de hand was. Frank probeerde dit nog recht te praten, alleen mijn zoontje rijdt hier met een paar vriendjes. Maar na een rondje google’n Wist de ambtenaar het zeker, Hij had de site van TCO gevonden en meende dat het hier om een goed georganiseerde motorbende ging. Hier moest dus corrigerend opgetreden worden

In eerste instantie dachten we nog "de soep wordt niet zo heet gegeten, als dat deze wordt opgediend. Dat was hier echter niet het geval en daar kwamen we al gauw achter op het moment dat Frank een dwangsom van 10.000€ in zijn brievenbus vond.

Terrein Muntjeberg was vanaf dit moment verboden terrein.

Ondanks dat dit wel invloed heeft gehad op de clubwedstrijden, is er evengoed een clubkampioenschap uitgerold. Hier zal later op de avond aandacht aan besteed worden.

Ontwikkeling der terreinen.

Als club dachten we, na het ontstaan van de Muntjeberg, de strijd voor het zoeken naar een eigenterrein een beetje te kunnen ontlopen. Dat dit ook geen stabiel draagvlak heeft is ondertussen duidelijk. Daarom is deelnam in de federatie tot het verkrijgen van een eigen terrein nog steeds van belang. Ondertussen krijg ik de indruk dat het oplossen van de financiële crises eenvoudiger is als het verkrijgen van een eigen terrein. We zijn immers al 30 jaar bezig. Op welke manier we hier mee verder moeten wordt later op de avond voorgelegd en kunnen we als club besluiten hoe verder te gaan.

De Tulpentrial.

9 april hadden we de zogenaamde "Tulpentrial" Dit valt onder de noemer van één jaarlijkse evenementen. Dat houdt dus in dat we de zaterdag voorafgaande aan de wedstrijd de non-stops gebouwd moeten worden. Deze extra inspanning doen we graag en de wedstrijd is ook uniek met een route tussen de bollenvelden. Doet eigenlijk terug denken aan hoe enige jaren terug de wedstrijden er uitzagen met lange verbindingsroutes tussen de diverse non-stops.

Bezoek Texel.

Dit houden we ook hoog in het vaandel, Het contact met de MAB Texel is nog altijd goed.

Meestal maken we er een lang weekend uitje van. En ook dit jaar leuke wedstrijden die door de hevige regenval even onderbroken werd. S’avonds sterke verhalen vertellen en een beetje bijpraten.

De volgende dag gaven de regen goden alvast een voorbode van wat we de rest van het jaar nog konden verwachten en werd er zondag op tijd afscheid genomen van onze Texelse vrienden.

De Nachttrial.

Hiermee moet het toch ook niet gekker worden wat ondanks de sombere weersvoorspellingen hadden er 74 deelnemers ingeschreven. Bij de rijders bespreking regende het werkelijk pijpenstelen en Frans had de grootste moeite om zich verstaanbaar te maken. Het onweerde niet, dus kon de wedstrijd gewoon van start gaan.

Bij het uitzetten hadden we rekening gehouden met de natte weersomstandigheden dus dat kon geen probleem zijn. Achteraf was het hier en daar toch wel moeilijk.

Als je echter het totaal aantal strafpunten van Marco Reit ziet, 6 stuks dan was het blijkbaar niet helemaal onmogelijk, of er is nog veel te leren.

Wederom een geslaagd evenement dat ook dit jaar door de "vrienden van de nachttrial" georganiseerd werd.

De Manege trial

Peter en José Oudshoorn stelden hun manege weer beschikbaar. Door de aanvoer van uitzet materiaal door Gertjan Borst konden we ook dit jaar weer de mooiste non-stop bouwen.

Doordat er nog een jeux the boules wedstrijd uitgevochten moest worden konden we zaterdag pas laat beginnen met het uitzetten van de NS in de paardenbak. Met een paar handige triallisten gewapend met grond/materiaal verzet machines werd de klus toch snel geklaard. Zondag trokken 52 deelnemers ten strijde. Enige trial talenten uit het zuiden van het land hadden de aankondiging op de TCO site gelezen en wilde ook graag mee doen.

Gelukkig was er met het uitzetten van de non-stops rekening gehouden met een behoorlijk niveau, zodat zij hier en daar ook hun uiterste best moesten doen om door de non-stops te komen.

Na de wedstrijd gaven zij nog een demonstratie, hoe over een in de haast opgezet obstakel gereden moest worden. Dit was toch wel indrukwekkend en gaf een beeld wat er allemaal mogelijk is met en beetje trialbrommer.

Een zeer geslaagd evenement en volgend jaar gaan we het weer proberen en kijken of we dan een waterbak of een paar dubbele oxers kunnen overwinnen.

Terrein Muntjeberg.

De Kersttrial ging dit jaar niet door vanwege de te vroeg ingetreden en lang aanhoudende moesson regens. Mede omdat het terrein op de Muntjeberg nog niet aangepast was om deze grote hoeveelheden water te verwerken.

Ondertussen zijn er drainage werkzaamheden verricht om de overtollige hoeveelheden water af te voeren en kunnen we hopelijk eerder gebruik maken van deze unieke locatie.

Tevens mag er waardering uitgesproken worden naar Frank Muntjewerf voor beschikbaar stellen van zijn terrein en ook voor alle personen die zich dit jaar ingezet hebben om het terrein aan te passen.

Ondanks alle tegenwerking en onbegrip hopen we komend jaar vaker gebruik te kunnen maken van deze locatie.

ONK wedstrijden.

De Open Nederlandse Kampioenschapwedstrijden, Enige jaren terug kreeg je de indruk dat dit gedoemd was om uit te sterven. Steeds minder wedstrijden stonden op de agenda.

Gelukkig zijn er diverse clubs die een goed fundament onder hun vereniging hebben en organiseren nog steeds wedstrijden meetellend voor het ONK. Voor de clubs vraagt dit veel inzet maar het geeft ook voldoening, als je het aantal deelnemers zie die genieten van deze mooie sport. Voor de deelnemers is het net als met eten "verandering van spijs doet eten". Kortom uitdagend om deel te nemen aan deze wedstrijden.

Voor TCO dit jaar een gering aantal deelnemers.

In de Sportklasse A is Robert Kalverboer 11e en Rutger Leeuwerik is 13e geworden.

In de sportklasse B is Frans Kalverboer 9e, Willem Duineveld 10e en Marco Loof 12e geworden.

NK Jeugd:

Hier een aanzienlijk grotere groep deelnemers en daar zijn we als club ook zeer blij mee dat de 3e generatie triallisten binnen TCO nu een significant deel van de club uit maakt

Vele ouders en begeleiders ondersteunen de jeugd in hun jacht naar de roem en dat leidt ondertussen ook tot klinkende resultaten.

Bij de Juniorenklasse is Dirk Warmerdam 6e geworden.

Bij de Aspiranten klasse is Daan van Daele 2e, Bart Schaap 3e, Jarno Honders 8e, Maarten Rottier 9e, en Victor de Rooy 15e geworden

Bij de pupillenklasse is Niek Schaap 2e, Time Borst 6e, Kick Veerman 7e Alex de Rooy 15e en Birgitt Leeuwerik 18e geworden

Gezamenlijk bezoek evenementen met de club.

Bezoek Bilstain: Dit jaar was ik zelf niet afgereisd naar de Belgische Ardennen. Dus heb ik de belevenissen nog maar even doorgelezen op de TCO site.

Blijkbaar was het dit jaar ook weer leerzaam en gezellig om daar aanwezig te zijn.

De laatste avonds werd op de vuurkorf wat extra hout gestapeld. Dit omdat het meegenomen hout toch opgestookt moest worden, Ze wilden immers geen rotzooi achterlaten op dit mooie terrein.

Dat vervolgens de ontstane vuurkolom de vorm van een vorm van een paddenstoel ging aannemen dat hadden de TCO ers ook niet verwacht.

De volgende dag werd het verlaten van het terrein verhinderd. De slagboom dicht bleef. De afmetingen van dit vreugdevuur waren bij onze Belgische vrienden toch een beetje in het verkeerde keelgat geschoten. Even dreigde er verwisseling naar kleding naar een Zwart wit gestreept motief en het bijbehorende brommen in de Bak. Door diplomatiek optreden van Frans Kalverboer werd dit conflict gelukkig in de minne geschikt en mochten de heren de reis naar huis vervolgen.

Dit jaar gaan we het weer proberen maar dan toch een beetje ingetogen.

Slot woord.

Het is al weer het jaar 2013, Hopelijk mogen we dit jaar gebruikmaken van het terrein de Muntjeberg, Als secretaris heb ik mijn eerste blessure al te pakken dus dit voorspeld niet te veel goeds. Maar we laten ons niet uit de weg slaan en gaan er met zijn allen weer een prachtig trialjaar van maken

Bij dezen wil ik iedereen van harte bedanken en neem het advies van onze Texelse vrienden: "er moet benzine in en er moet rook uit komen" in acht.

Voor 2013 zou ik zeggen doe voorzichtig maar geniet met volle teugen.

 

 

Ondergetekende, Secretaris: Voorzitter:

Nico Jongejan. Frans Kalverboer.


 
 
laatst bijgewerkt door: C.M. Kruijer 01-03-2020